Mexico

Kære venner – vi tager til Mexico!

2017 bliver et helt særligt år for noma. Vi flytter til vores helt nye lokalitet på Refshalevej, som allerede er ved at blive planlagt og udviklet. Både arkitekterne såvel som ingeniørerne er i fuld gang. Men før dette sker, foretager vi endnu en rejse til et sted, der betyder noget helt særligt for mig; Mexico.

Jeg betragter det som mit andet hjem, et hjem fyldt med tæt på et årtis dyrebare minder fra ferier med min familie. Det sted jeg drømmer om. Hjemland for et af de mest interessante køkkener, jeg nogensinde har oplevet, og som på trods af at det har eksisteret siden tidernes morgen, stadig er ekstremt relevant – fyldt med ingredienser jeg end ikke vidste eksisterede. Madtraditionen og -kulturen her, er en evig inspirationskilde for mig og resten af teamet i København. Man kan faktisk godt sige, at der allerede er et strejf af Mexico i maden på noma.

Som noget helt særligt får vi denne gang selskab af vores gode ven og tidligere souschef på noma, Rosio Sanchez og hendes taqueria, ”Hija de Sanchez”. Den kreative udvikling af menuen vil ske i fællesskab. Som en af de mest talentfulde kokke vi kender, og med sine mexicanske rødder, vil hun være en god guide for os, når vi dykker ned i kulturen og forsøger at lære herfra og forstå den.

I de sidste seks måneder har Rosio, et lille team og jeg selv rejst over hele landet – fra Merida til Ensenada, fra Oaxaca til Guadalajara, og alle steder derimellem. Vi har søgt efter dén helt specielle chili. Vi har været ude for at forstå de lokale fisk og skaldyr, for at smage blot nogle af de uendeligt mange udgaver af mole, og generelt for at finde inspiration i den omfangsrige og vidunderlige kultur som Mexico er. Vi har mødt nogle af de venligste og mest imødekommende folk i verden. Alle disse oplevelser har været helt unikke, og står for noget særligt, som vi vil oversætte til en række serveringer på vores restaurant i Mexico.

Den udendørs open-air restaurant vil ligge tæt omsluttet af junglen og det Caribiske Hav i Tulum. Udsat for det lokale klima vil der være varmt, fugtigt og uforudsigeligt. Drivende røgskyer og den orange glød fra flammer vil være definerende, da al madlavning vil foregå over åben ild. Det bliver vildt som det mexicanske landskab, når vi deler vores fortolkning af smagene fra et at de smukkeste lande vi kender.

Vi ses i junglen!
Venligst, René Redzepi & Rosio Sanchez

 

Restauranten vil være åben til aften fem dage om ugen, onsdag til søndag, fra 12. april til 28. maj. Menuen vil koste USD600 per person plus skat (16%) og service (9%) og vil inkludere menuen, drikkevarer, vand og te/kaffe.

Der åbnes for reservationer til noma Mexico tirsdag d. 6. december 2016 kl. 10 (EST) via nomas hjemmeside på noma.dk/mexico

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev for at modtage yderligere information om bookingprocedure samt andre nyheder, som udsendes over de kommende uger. Nyhedsbrevet udsendes på engelsk.